Instagram @ellen_jellen

Instagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellen

Mindfulness

EverydayLife, Tankar, Träning & Hälsa

Heej hörni! Söndag idag och snart drar den nya veckan igång. En vecka med föreläsningar, jobb och seminarium. Jobb på två olika ställen dessutom, ett i Katrineholm och ett i Linköping. På senaste tiden har jag känt mig väldigt trött, ändå är jag samtidigt väldigt stressad och det är svårt att sova. Jag undrar ibland över varför jag alltid ser till att mitt liv går i 190, alltid försöker jag planera in så mycket som bara möjligt och jag har alltid tid, säger alltid ja, nästan till allt. Sedan jag gick ut gymnasiet 2015 har jag jobbat non-stop, jag har haft semester i ca 5 veckor, allt som allt. Helt frivilligt då vill jag tillägga, jag har aldrig velat vara ledig. Den enda gången som jag inte gjorde någonting var när jag bröt och opererade knät förra våren. Då var jag dessutom sjukskriven över sommaren. Det kan ha varit två av de värsta månaderna i mitt liv, jag bara låg där i soffan och kunde inte göra någonting. Tillslut kunde jag inte sova, inte läsa, knappt kolla på tv eftersom jag inte kunde fokusera. Nej, jag är en person som behöver ha mycket att göra, så är det nog bara, men samtidigt klarar jag inte av för mycket heller. Det märker jag nu. Däremot vill jag inte skära ner, jag vill jobba, jag vill plugga fulltid och jag vill träna ofta. Alltså måste jag hitta ett lugn ändå, jag måste pausa utan att faktiskt pausa. Jag tror att svaret är mindfulness och det kommer det nog vara, så länge jag själv tror på det. Ungefär som att människor som tror att de provar ett effektivt läkemedel, men egentligen bara får sockerpiller, blir väldigt mycket bättre ändå. Det är tron som gör det.
Sen är de ju det här med att omge sig med djur. Det är magiskt. Djur är verkligen helt fantastiska. Så otroligt kravlöst att umgås med dem, sitta och gosa i tv:soffan eller gå på långa promenader. Precis som att meditera, känner jag att alla våra fantastiska husdjur ger en ett slags lugn i vardagen.

Jag kollade på en dokumentär på Netflix igår ”heal” heter den. Handlade mycket om det här med meditation, alternativ medicin och placeboeffekten. Att alla vi människor besitter en inre intelligens som kan hjälpa oss att leva så hälsosamt som möjligt. Jag bestämde mig, där och då, för att jag skulle försöka fullhjärtat. Försöka, tro och genomföra fullhjärtat. Jag ska lägga om min kost, äta så ”rent” som möjligt, våra kroppar behöver inte fler kemikalier, det räcker med alla som redan finns där ute i luften. Jag ska meditera, stressa ner. Stress hindrar kroppen från att läka då det försvagar immunförsvaret otroligt mycket. Jag ska yoga och andas. Jag har alltid gjort yttre resor men det här kommer bli en inre sådan, målet är lika mycket ”nuet” som framtiden.

Gillar

Kommentarer

norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Så nydelig Katt da 😍
nouw.com/norsketankeridanmark
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Bra inlägg <33
nouw.com/juliavnmelin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229