Instagram @ellen_jellen

Instagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellen

En ny riktning

EverydayLife


Hej hörni. Det var ett tag sedan. Jag skriver ju på denna blogg för att få chansen att inspirera, dela med mig av mina tankar, tips och erfarenheter. Förutom att inspirera er så vill jag känna inspiration själv. Jag vill skriva här när jag vet att jag har något ”nyttigt” att förmedla. På senaste tiden har jag varken känt inspiration själv och jag misstänker att jag inte lyckats inspirera er så mycket heller. Jag tror att det är dags för mig att skapa en riktning på mina sociala kanaler, ni skall veta vad ni kan förväntas finna när ni besöker min blogg/instagram konto. Något som jag tänker mycket på just nu är det individualiserade samhället som vi lever i idag. Vi blir hela tiden matade med information om att vi ska sträva efter att bli den bästa versionen av oss själva, vi ska sträva högt, vi ska ta risker, vi ska satsa och framförallt så ska vi BLI något. Tro på oss själva måste vi göra, kämpa för oss själva, vara vår egen bästa vän. Allt handlar om de framtida målen, de vi SKA uppnå. Men det vi redan har då? Nuet, här precis just nu, det glöms bort. Och vad händer med alla våra relationer? Människan är ett flockdjur, våra hjärnor är byggda för att söka närhet, ömhet och tröst i varandra - vi belönas genom att skapa trygga relationer för att vår hjärna är utformad på det sättet; detta ändras inte över en natt bara för att någon framgångsrik människa påstår att ”bara man har sig själv så går det bra”. Vad händer med ”snällheten” när alla bara fokuserar på att uppfylla sina egna drömmar? Ibland får jag en känsla av att dagens samhälle inte uppskattar empati och medmänsklighet - det tycker jag är fel. Livet handlar om så mycket mer än att bli framgångsrik, tjäna pengar, vara erkänd. Vi lever på denna jord tillsammans och vi måste lära oss att ta hand om vår jord, varandra och även oss själva. Prestationer är i sig inget dåligt men risken finns alltid att de leder till misslyckanden, har vi inte lärt oss att känna empati för andra och för oss själva kommer dessa misslyckanden bli onödigt tunga för oss att bära; det vet jag av egna erfarenheter.

Jag vill att mina inlägg skall förmedla tacksamhet, empati och medmänsklighet. Jag vill fokusera på den medvetna närvaron och ge ”här och nu” den plats den förtjänar. För är det inte lite märkligt att ju bättre vi har det, desto modernare samhället blir, desto mer pengar vi tjänar; desto olyckligare tycks vi bli?


  • EverydayLife

Gillar

Kommentarer

ByAlma
ByAlma,
Du är grym❤️
nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229