Instagram @ellen_jellen

Instagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellenInstagram ellen_jellen

Bästa & sämsta med resan

EverydayMilano 19


Hej från Sverige! Vi landade igår vid 20:30 och åkte raka vägen hem (med undantag från ett kort stop på Max). Skönt att vara hemma igen även fast Italien var amazing! Här kommer i alla fall mina ”bästa & sämsta” från resan!

Bästa
1 - MATEN. Alltså herregud vilken mat det var. Italienarna vet hur man får till det om man säger så. Allt vi åt var gott och inte var det särskilt dyrt heller.
2 - Kyrkorna. Eller ja katedralerna kanske? Man märker ju att religionen är viktigt för oj vad mycket fina katedraler/kyrkor som fanns bevarade och i Bergamo såg vi ju till och med nunnor (!!). Sånt som man bara ser på film annars gick att hitta där! (Ja, jag är tydligen väldigt fascinerad av just nunnor...)
3 - Bergamo. Alltså den fina, fina staden. En mysig stad precis vid bergen med så fina torg, byggnader och restauranger. Rekommenderar verkligen att besöka!

Sämsta
Alltså det var egentligen ingenting som var dåligt så men ja, det ”mindre bra” helt enkelt.
1 - Du behöver en plan. Det gäller liksom att veta på förhand vad du vill se och besöka för ingenting kommer direkt att visa sig framför ögonen på dig; det var min uppfattning i alla fall!
2 - Milano är en riktigt storstad. Vet inte om jag hade en romantiserad bild av Milano som en enda stor katedral med massor av mysiga uteserveringar runtomkring men så var det i alla fall inte. För mig kändes staden stor och man fick gå en HEL DEL för att komma till smultronställena.
3 - Kan bli långtråkigt. Efter att ha ätit pizza, glass och druckit kaffe i några dagar blir det lätt att man känner ”ahapp, nu då?”. Blir du lätt rastlös så gör som sagt upp en resplan innan du åker för att undvika känslan av att du/ni ”gjort allt”.
Annars kan jag bara säga att jag haft en riktig toppen-vecka som jag sent kommer glömma och att jag har fått massor av matlagningsinspiration!


Gillar

Kommentarer

Aaron
Aaron,
”ahapp, nu då?” Seriously?, come on now, haha
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229